Jaké prostředí vám nejvíc vyhovuje?

16.09.2013 16:49

Abyste se ve vaší práci cítili dobře a byli spokojeni, je třeba rozhodnout, v jakém prostředí se bude vaše budoucí kariéra odehrávat.

Zkuste se umístit do této tabulky. Které pole vás charakterizuje nejlépe?

 

 

Moje potřeba

dosáhnout úspěchu

je:

Raději pracuji

v organizacích

Raději pracuji

sám na sebe

Raději zaměstnávám

nebo organizuji jiné

 

Vysoká

 

 

1

 

2

 

3

 

Nízká

 

 

4

 

5

 

6

 

Pole č. 1: Ideální je pro vás manažerská pozice v nějaké firmě či organizaci. Jste představitelem „organizačního člověka“ 20. století: jste ambiciózní, ale raději pracujete v prostředí, které poskytují a organizují jiní.

 

Pole č. 2: Bude vám dobře jako samostatnému živnostníkovi. Jste profesionál, který chce být nejlepší ve svém oboru, toužíte po uznání od okolí, ale zároveň chcete být nezávislý.

 

Pole č. 3: Jste rozený podnikatel. Máte vysokou motivaci a ambice, chcete o věcech rozhodovat sám a jít za vlastními cíli, proto nesnesete být v pozici zaměstnance. Nevyhovuje vám však ani samotářský život samostatného živnostníka. Potřebujete mít vlastní byznys a dosahovat výsledků prostřednictvím dalších lidí.

 

Pole č. 4: Jste typickým zaměstnancem ve firmě či v úřadu. Nemáte vysoké ambice dosáhnout úspěchu, rádi pracujete s ostatními a vyhovuje vám, když vám někdo jiný určuje, co máte dělat.

 

Pole č. 5: Pro vás je ideální pracovat jako freelancer (na volné noze), mít nějaké svobodné povolání, pracovat na různých projektech pro různé firmy. Není pro vás až tak důležité vyniknout, ale toužíte vykonávat samostatnou práci.

 

Pole č. 6: Vám bude vyhovovat uplatnění v neziskovém sektoru, budete dobrý sociální pracovník či učitel. Baví vás proces organizování a rozvíjení schopností jiných, ale netoužíte příliš po vnějším úspěchu či společenské prestiži.

 

Pokud vás vaše práce nebaví, není to tím, že jste se dosud pohybovali v nesprávném poli?

 

Jaké pole vám "sedí" nejlépe?

Přesunuli jste se někdy z jednoho pole do jiného?

Napište svůj příspěvek do diskuze!

Diskusní téma: Jaké prostředí vám nejvíc vyhovuje?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek